Marie Nanette

mandag, november 06, 2006

Mer besøk!

Nå har Anna Karine, eller Sprull blant venner, vært her i fire dager. Da får jeg også sjansen til å være litt turist, og det er fint! Sprull hadde et stort ønske om å se "Jomfrutreet", som det sies at Josef og Maria og lille Jesusbarnet hvilte under på sin reise gjennom Egypt. Dette måtte hun få oppfylt, så vi drog av gårde til Matariya, et mindre sjarmerende lite sted litt utenfor byen.

Egypterne vet jo både å ta seg betalt for ting, som å ta et tre i nærmere øyesyn, og ikke minst å sysselsette. Denne vakten så ut til å kjede seg litt...

Enhver turist i Cairo med respekt for seg selv må jo få med seg Khan el khalili basaren, og Sprull storkoste seg med Muhammed som oppkleder. Her fikk vi gjort mange kupp!

En liten tur til Alexandria har vi også fått presset inn. Der så vi biblioteket. Utrolig imponerende, og ganske stolt over å være norsk da, ja! Snøhetta har gjort en veldig bra jobb! Men en ting jeg stusset litt på var at jeg trodde ikke de hadde tatt et offentlig standpunkt i dåpsdebatten, men det ser jommen ut som det har sneket seg inn et lite dåpsbasseng bak i bildet her.

Nå er Hildegunn og Møyfrid på vei til Kairo fra Sharm el sheikh. Ser de i morgen tidlig. Det blir stas!

3 Comments:

  • Har du startet reisebyrå? Eller hotell er kanskje mer riktig? Her går det i ett! :D

    By Anonymous Anonym, at 9:02 p.m.  

  • Ja, for de som lurer en reiseselskapet Marie virkelig å anbefale. Man får bra reisebeskrivelser, omvisning i byen, lynkurs i arabisk og til og med egen mottagelse på flyplassen. Hotellet i Sahafayeen er det heller absolutt ingenting utsette på! (Kanskje bortsett fra imamers bønnerop og gateselgere som ikke tar hensyn til turisters ønske om å sove).Takk for at jeg fikk komme, Marie!

    By Anonymous Anonym, at 9:23 a.m.  

  • Og takk for besøket - det var veldig koselig!! Hehe, reisebyrå og reisebyra. Begynner ihvertfall å få litt besøkserfaring:-)

    By Blogger Marie Nanette, at 3:03 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home